NATUUR EN AVONTUUR

Barque sur l’étang de Salses

Canigou et pêchers

Oost Pyreneeën, land van zon en licht, weggevaagd door de tramontane zijn een plaats van afspraak tussen de Pyreneeën en de Mediterranen. Van o tot 3.000 meter, in 89km, elke ruimte is bereikbaar, statig, betoverend, ongeschonden.

De Catalaanse kust, 40 km stranden met fijn zand, 20 km zoutachtige kreken, vijvers, havens, trekken zich laks, onder de grote zon.

De Pyreneeën kant Roussillon, de bergen met een zuiders accent met nog meer zon zowel s’winters als s’zomers : zijn natuurlijke warmwaterbronnen in volle natuur, zijn zonneovens, zijn adembenemende landschappen met prachtige meren.

Platteland, de natuur biedt gevoelige schatten op alle uren van de dag aan in elke beweging van het licht : de marine waterplassen in de nuancering van de morgen met de piek van de Canigou in de achtergrond, de Corbières op de gezichtseinder in de kleuren van de avond...

Stadskant, het Catalaanse Perpignan verleidt u met zijn authentieke smalle doolhof straatjes, zijn zonovergoten terrassen en zijn typische morgenmarkten dichtbij de “Place Republiek”.

Voor al deze redenen, kies niet tussen de zee, de bergen, of het platteland... neem de drie !!! Drie dimensies die de weg naar de vrijheid openen, de ontdekkingen en de echtheid. Een vakantieland en een land van ontsnapping, s’zomers als s’winters, onder de Catalaanse zon.

Laat u verleiden door de vele landschappen en het ondefinieerbaar licht van de Catalaanse kust.

Agenda – manifestaties – weerbericht – webcams – transporten

Alles wat u wenst te weten over de Oost Pyreneeën

 

www.cg66.fr