PATRIMONIUM EN KULTUUR

Chateau de Quéribus

Abbaye de St Martin du Canigou

Le Cloître d’Elne

Collioure la nuit

Welkom in de Oost Pyreneeën voor een goede vakantie onder de zon van het Catalaanse land.

Gesitueerd ten zuiden van Languedoc Roussillon , deze mooie karaktervolle regio verwelkomt U graag.

Overvol van charme en magie, het achterland is een ontmoeting tussen kunst en geschiedenis met zijn Kataarse kastelen, zijn gorges en grotten, zijn vestigingen.

Vertrek op ontdekking naar de schatten van de architectuur en de kleuren van het Catalaanse Land door zijn geklasseerde dorpen die behoren tot de meest prachtige van Frankrijk : Collioure, Castelnou, Villefranche de Conflent, Eus, ...

Voor de liefhebbers van oude gebouwen, zal de omgeving van de L’Orangeraie U ten zeerste verbazen : Collioure, parel van de “Côte Vermeille” met zijn koningskasteel, de straten gekleurd met souvenirs door de meest bekende schilders, Port-Vendres en zijn visventers, Banyuls en zijn natuurlijke maritieme zeereserves en zijn kreken.

Vergeet de Spaanse kant van Catalonie niet met opminder dan één uur, Figueras en Cadaquès, land van Salvador Dali, die niet meer dan vragen U te verleiden, en het betoverende Barcelona, op 2 uur, met zijn niet imiteerbare architectuur van Gaudi.

De unieke middeleeuwse stad Carcassonne, op een uur van Claira, biedt meer dan een idee van tijdelijke landloperij voor iedereen, klein en groot.

Trillend van licht, muziek en geuren, wacht Roussillon U op voor een ontspanning aan de Middellandse Zee.

Agenda – manifestaties – weerbericht – webcams – transporten

Alles wat u wenst te weten over de Oost Pyreneeën

 

www.cg66.fr